تفریبا هر کسی موافق می باشد که لوگو ها باید در کدام بخش از صفحات وب قرار بگیرند. اما آیا آن ها تصمیم درستی می گیرند؟
زمانی که طراحی وب سایتی را انجام می دهید، لوگو ها را باید در کدام بخش از وب سایت قرار دهید؟ نگاه کردن گذرا به وب سایت های محبوب در اینترنت می تواند به یک موضوع واحد ختم شود که همه افراد روی آن توافق دارند: قرارگیری لوگو در سمت چپ بالای صفحات وب سایت.
آیا برای اثبات این امر به مدارک و اسنادی در این زمینه نیاز دارید؟ می توانید YOUTUBE،VIMEO ، AMAZON، INSTAGERAM، EBAY، ADIDAS، BBC، WIKIPEDIA، REDDIT، DRIBBBLE، NETFLIX، FORD، BP، LEVIS، SHELL، O2، SONY، NASA را برررسی کنید تا این مورد برایتان شفاف و واضح شود.

وب سایت MCDONALDS از این قانون توسط قرار دادن لوگوی خود در بالا قسمت چپ صفحه وب سایت پیروی می کند.
آیا تمام قوانین درباره لوگوها همین یک مورد می باشد؟ آیا باید از دیگران و اکثریت تبعیت کنید و لوگو را در طراحی وب سایت خود در همان مکانی قرار دهید که آن ها قرار داده اند؟
لوگو های مرکزی برای القاء کردن نمای چاپی به وب سایت
خوب، اگر لوگوی خود را در مرکز و یا بالا سمت راست طراحی خود قرار می دهید، مطمئن باشید که تنها کسی نیستید که این کار را انجام می دهد. یک گروه از وب سایت ها که لوگوی خود را در مرکز قرار می دهند، روزنامه ها و مجلات و انتشارات چاپی می باشند.
روشی که در این زمینه به کار می رود به این شکل می باشد که این وب سایت ها سعی دارند تا همان نمای چاپی انتشارات و کتاب ها را در وب سایت های خود پیاده کنند تا نمای آشنایی برای مخاطبین خود داشته باشند. مثال هایی از این وب سایت ها که از این قانون لوگو در طراحی خود تبعیت می کنند Washington Post The New York Times, Los Angeles Times, The Boston Globe, The Times, Financial Times, Spectator, New Statesman, British Vogue,THE Radio Times و WIRED می باشد.

مجله آنلاینی مانند WIRED ویژگی های موارد چاپی را در وب سایت خود توسط قرار دادن لوگو در مرکز صفحات، تکرار نموده است.
حتی اگر یک روزنامه نگار نمی باشید، ممکن است هم چنان بخواهید تا نمای موارد چاپی را در وب سایت خود اعمال کنید و تمایل داشته باشید تا مانند خبرنگاران و شرکت های نشریات چاپی از لوگو در مرکز طراحی وب سایت خود استفاده کنید.
مثال هایی از این استراتژی می تواند در وب سایت هایی نظیر SMITHFIELD STATION HOTEL، RICHARD DIEBENKORN و SUNSPEL نمایان باشد.
در هر صورت، بیایید تا این موضوع را برای تان شفاف و روشن نماییم. ممکن است ناشران حرفه چاپ تمایلی به قرار دادن لوگو ها در مرکز طراحی وب سایت شان نداشته باشند. البته خیلی از روزنامه نگاران بریتانیایی از این قانون طراحی وب سایت که لوگو در سمت چپ و بالای سایت باید قرار داشته باشد، پیروی می کنند، مانندThe Sun, The Mirror, Daily Telegraph, Mail Online و .Daily Express
مکان اصلی لوگو ها در طراحی وب سایت
جدا از ناشران سنتی صنعت چاپ، شمار وب سایت هایی که لوگوهای خود را در مرکز و یا قسمت راست طراحی قرار می دهند، بسیار کم و کم تر می باشد.

سامسونگ جزو آن دسته از طراحی وب سایت های نادر است که لوگو خود را در مرکز سایت قرار داده است.
البته وب سایت های دیگری نیز وجود دارند که لوگوی شان در مرکز طراحی قرار گرفته است، مانند سامسونگ. این در حالی است که سایت هایی مانند AMNESTY INTERNATIONAL و GUARDIAN لوگو خود را در سمت راست طراحی وب سایت نمایان ساختند. اما در اصل تعداد این وب سایت ها بسیار اندک است.
دیگر استثنای قابل توجه در قانون قرارگیری لوگو در طراحی وب سایت ها در صفحات اول مرورگرها مشهود می باشد، مانند Google, Bing, Yahoo, Duck Duck Go, Wolfram Alpha و BADIU، لوگو در این مرورگرها در کنار و بالای نوار جستجو قرار دارد. این مورد تنها در وب سایت های بخصوص دیده می شود.

صفحات اصلی مرورگر ها و یا موتورهای جستجو جزو گروه مستثنی در قرار گیری لوگو ها در طراحی سایت می باشند.
حال باید با این گروه های مختلف که لوگو های خود را در مکان های متفاوتی از طراحی وب سایت شان قرار می دهند، چه کنیم؟
چرا لوگو معمولا در بالا قسمت چپ طراحی وب سایت ها قرار می گیرد؟
از قدیم الایام وب سایت ها لوگوهای خود را در گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایش نشان می دادند و این مورد در تمامی صفحات سایت یکسان بود. این الگوی طراحی می تواند نیازهای ضروری متعددی را برای ایجاد یک تجربه کاربری وب سایت خوب تحقق بخشد. این مکان متناسب و استاندارد لوگو به خوبی با مخاطبین سایت ارتباط برقرار می کند. نمایش دادن لوگو در گوشه سمت چپ بالای تمامی صفحات سایت به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا به سرعت درک نمایند که در حال مشاهده چه سایتی می باشند. این که کاربران بدانند که در چه وب سایتی حضور دارند باید در هر نوع سایتی امکان پذیر باشد، زیرا زمانی که کاربر شروع به کلیک کردن می کند، ممکن است به وب سایت های دیگری هدایت شود.
توسط این مکان استاندارد لوگو، برند تقویت می شود. هر چه کاربران لوگو را بیشتر در وب سایت ببینند، بیشتر این برند را به خاطر می سپارند. هر چه شناخت از برند بیشتر باشد، مردم تمایل بیشتری دارند تا از محصولات و سرویس های سایت استفاده نمایند. هم چنین، کاربران بیشتر تمایل دارند تا به سازمان ها و تجارت هایی اعتماد کنند که نام آن را بسیار شنیده و یا دیده اند.
هم چنین با تبعیت از این قانون در طراحی وب سایت ها، امکان پیدا شدن سریع و ساده صفحه اول وب سایت مهیا می شود. لوگوهای وب سایت باید همیشه جزو عوامل قابل کلیک در یک طراحی سایت باشند که مستقیما کاربر را به صفحه اول هدایت می نمایند. زمانی که این مورد در طراحی سایت ها رعایت شود، کاربران در هر جایی از وب سایت که باشند با کلیک بر روی این لوگو ها می توانند به صفحه اول باز گردند. یک شروع تازه می تواند در وب سایت های مملو از اطلاعات و مطالب، بسیار کمک کننده باشد، زیرا کاربران در این گونه وب سایت ها بسیار دچار ابهام می شوند و نیاز به شروع دوباره دارند. این مورد نیز به منظور اجرای عملکردهای متعدد کاربران وب سایت نیز بسیار مفید می باشد، مردم تمایل دارند تا برای اجرای عملکرد جدیدی شان در وب سایت دوباره به صفحه اول باز گردند و سپس ادامه دهند. حتی زمانی که جستجوی سراسری در وب سایت وجود داشته باشد، کاربران اغلب ترجیح می دهند تا به صفحه اول وب سایت برگردند.
قرارگیری لوگو در گوشه سمت چپ بالای صفحه، بسیار برای کاربران آشنا می باشد و نقض این قانون می تواند اثرات منفی جبران ناپذیری را به تجربه کاربری وارد نماید.
از قدیم، قرار دادن لوگو در قسمت چپ و بالای صفحات سایت یک عملکردی بود که توسط آن چگونگی راه اندازی وب سایت ها در مرورگرها مشخص می شد. اگر مرورگر دارای عرض ثابت صفحه می بود، امکان داشت مکان لوگو در قسمت راست به هبچ وجه مشخص نشود، البته باز هم این امر بستگی به اندازه صفحه نمایش و اندازه پنجره مرورگرها داشت.
برای مشتریانی که اصرار داشتند تا لوگو را در طراحی وب سایت شان بزرگ تر نشان دهند، همیشه مرورگرها به خوبی نمی توانستند وب سایت آن ها را در معرض نمایش بگذارند.

مکان لوگو در بالا سمت چپ طراحی وب سایت ها، تاریخچه طولانی دارد.
تغییر مکان لوگو از قسمت چپ به دیگر بخش های سایت، به چگونگی خواندن محتواهای چاپی کشورهای غربی (برخلاف آسیا و کشورهای عربی) باز می گردد: چپ به راست و بالا به پایین. این عادت ها در پروژه های دیجتالی مانند طراحی وب سایت ها و اپلیکیشن ها نیز رسوخ کرد. این موضوع توسط تحقیقات بصری ازNIELSEN NORMAN GROUP به دست آمده است و قابل مشاهده می باشد.
چرا روند قرار گیری لوگو در طراحی وبسایت ها تغییر نمود؟
با توجه به اینکه قانون قرار گیری لوگو در قسمت چپ بالای صفحات پابرجا و ثابت است، دلیل منطقی برای این که لوگوی تان را در یگر بخش های طراحی قرار دهید، وجود ندارد، مگر اینکه بخواهید از روی عمد این قانون را نقض کنید و یا شاید می خواهید به این روش تفاوتی را در طراحی خود ایجاد کرده و نظر مخاطبان را جلب نمایید و شاید می خواهید خلاقیت و نوآوری خود را در معرض نمایش بگذارید. شاید فکر کنید که نقض این قانون در ارتباط با لوگو ها مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا کار عملی را در وب سایت انجام نمی دهد، درست است؟ خیر اشتباه می باشد.
شما شاید زمانی که این قانون را نقض کنید، فکر کنید که اشکالی ندارد. اما شما هیچ گاه درک نمی کنید که تغییر مکان کادر جستجو، دکمه منو و یا نوار جستجویابی اصلی و از همه مهم تر لوگو ها در بخش های استانداری که باید قرار بگیرند، می تواند سردرگمی را برای مخاطبان تان به وجود آورد.
چه این موضوع را درک کنید یا خیر، کاربران تان انتظار دارند تا لوگوی شما در وب سایت، قابل کلیک باشد. این موضوع به این معنا می باشد که زمانی که روی لوگو کلیک نمودید، باید کاربر در هر جای وب سایت که قرار دارد، به صفحه اصلی باز گردد. از این رو اگر این لوگو ها در مکان متناسب و استانداردی در طراحی وب سایت قرار نداشته باشند، مسیر جستجو کاربران در سایت مختل شده و با موانعی رور به رو می شوند.

تحقیقات انجام شده توسط NIELSON NORMAN GROUP نشان می دهد که مکان قرار گیری لوگو به چه میزان روی کاربردی بودن یک طراحی سایت تاثیر گذار می باشد.
در حقیت، بر اساس تحقیقات انجام شده، کاربران زمانی که با وب سایت هایی رو به رو می شوند که لوگو های آن ها در مرکز سایت در مقایسه با سمت چپ بالا سایت قرار دارند، 6 برابر سخت تر می توانند به صفحه اول وب سایت دسترسی پیدا کنند.
ممکن است شما یک لوگو مرکزی در وب سایت خود داشته باشید و یک دکمه HOME را در گوشه چپ بالای وب سایت نیز قرار دهید، مانند آن چه شرکت طراحی سایت ABERDEEN به نام JAMSTUDIO انجام داد، شاید در این شرایط کاربران احساس سردرگمی کمتری داشته باشند.
اما به طور کلی، ما پیشنهاد می کنیم که اگر سعی دارید تا طراحی سایت تان شگفت انگیز و چشمگیر باشد، باید بهترین مکان را برای لوگو خود در نظر بگیرید.
لوگو ها در مکان های مختلف در طراحی وب سایت
قرار دادن لوگوی تان در گوشه سمت چپ در بالا به این معنا نمی باشد که نمی توانید لوگوی خود را در جاهای دیگر در صفحات سایت نیز قرار دهید. خیلی از مشتریان وب سایت تمایل دارند تا نمای بیشتری از برند خود را نمایان سازند و از این رو لوگو را در نوار کناری و یا حتی در فوتر نیز نمایان می سازند.

شبکه ENVATO TUSTS+ برند خود را توسط قرار دادن لوگو در فوتر و گوشه سمت چپ در بالای وب سایت، در معرض نمایش می گذارد.
مثال خوبی در این زمینه می تواند ENVATO TUSTS+ باشد که شبکه ای از سه وب سایت آموزشی رایگان می باشد. تصور کنید که زمانی که در تویتر کلیک می کنید و یک بخش آموزشی را دنبال می کنید، هنوز نمی دانید که چه وب سایتی را بازدید می کنید. از این رو تاکید می شود تا برند خود را در مکان های بیشتری در طراحی سایت خود به نمایش بگذارید.
هم چنان که می خواهید لوگوی خود را در مکان های مختلفی از وب سایت قرار دهید، به یاد داشته باشید که باید هر کدام از آن ها به صورت عملی کار کند (قابل کلیک باشند) و با کلیک بر روی آن کاربر به صفحه اول وب سایت باز گردد.
جالب است بدانید که این مورد چیزی است که گوگل اخیرا در اجرای آن در وب سایت های دیگر خود مانند GMAIL و یا GOOGLE DRIVE با شکست مواجه شده است. اگرچه لوگو گوگل به صور وسیعی در صفحه نخست جستجوی خود نمایان می باشد، اما کلیک بر روی آن باعث می شود تا شما به صفحه اصلی GOOGLE.COM باز نگردید.

زمانی که در سیستم عامل های اپل حضور دارید، لوگو اپل شما را به صفحه اصلی APPLE.COM باز می گرداند.
در مقایسه، در تمامی صفحات وب در شبکه اپل مانند ITUNE، کلیک روی لوگو همیشه شما را به صفحه نخست APPLE.COM هدایت می کند.
وب سایت های موفق بسیاری وجود دارند که لوگو خود را در مکان های صحیح از طراحی خود قرار داده اند و به این ترتیب موجبات موفقیت برند خود را فراهم نمودند.
به طور خلاصه، شاید مفهوم لوگو مهم تر از جلوه بصری آن باشد، اما در هر صورت مکان قرار گیری آن در طراحی وب سایت، از اهمیت بیشتری برخودار است. از این رو زمانی که لوگو خوبی طراحی کنید و تمامی اصول را در طراحی کاربردی آن رعایت کنید اما توجه ای به مکان قرار گیری آن در وب سایت نداشته باشید، نمی توانید نتایج مثبتی به دست آورید.