بانک های آمریکا، CHASE، CITIBANK، BARCLAY. و حتی تمامی بانک ها. همگی از آبی برای یکی از رنگ های برجسته برندهای خود استفاده می کنند. حتی دیگر موسسه های اقتصادی مانند PRUDENTIAL و MERRILL LYNCH از رنگ آبی استفاده می نمایند. آشکار است که این مورد بیش از یک اتفاق همزمان می باشد. این شرکت های پول محور همگی برای هویت برند خود از رنگ آبی استفاده می کنند. از این رو همه آن ها چه چیزی می دانند که شما نمی دانید؟

بر اساس این مقاله INDIAN EXPRESS، مشتریان برندهایی را می بینند که از رنگ آبی به منظور نشان دادن ویژگی طبیعت دوستانه و دوستدار محیط زیست بیش از رنگ های دیگر، حتی سبز، به کار می برند. سوال ما از این مقاله به این ترتیب است: چرا؟
جواب کوتاه این است که آن ها می دانند که چگونه تئوری رنگ را با تجارت خود مطابقت داده و ترکیب نمایند. زمانی که یک برندی را می سازید- درست مانند زمانی که یک خانه و یا اسباب و وسایل را می سازید- نیاز دارید تا درک کنید که چگونه باید از ابزارهای موجود در دسترس خود استفاده کنید و این چیزی است که امروز می خواهیم در این مقاله مورد بحث قرار دهیم.
در این مقاله، ما می خواهیم مواردی را بررسی کنیم که شما نیاز دارید تا درباره رنگ های برندسازی بدانید. هم چنین مفاهیمی را از بخش هنر به میان می آوریم- مانند تئوری رنگ و تاریخ هنر- و آن ها را با بهترین عملکردها در زمینه برندسازی، بازاریابی و چیزی که یک شرکت نیاز دارد تا در دیدگاه تجاری این روزهای خود نجات دهد، همراه می نماییم. اما در ابتدا شما باید درک کنید که چرا رنگ های برندسازی بیش از هر چیزی اهمیت دارد.
چرا رنگ برندسازی اهمیت دارد.

"رنگ ها مانند ویژگی ها از تغییرات احساسات تبعیت می نمایند". -PABLO PICASSO.
زمانی که کلمه "عشق" را می شنوید، به چه چیزی فکر می کنید؟ چه مثبت باشد و یا منفی، این مورد به طرز اعجاب انگیزی واکنش احساسی قدرتمندی را نسبت به زمانی که عبارت "قفسه دوچرخه" را می شنوید، مهیا می کند.
احساسات، قدرتمند می باشند و (چه دوست داشته باشید یا خیر) می توانند تصمیم گیری های ما را مدیریت کنند. به عنوان یک برند، شما می خواهید تا ارتباطات احساسی قدرتمندی را با مشتریان خود ترویج دهید. مشکل این است که شما نمی توانید داستان کلی شرکت خود را در یک لوگو و یا ویترین مغازه به نمایش بگذارید- اما رنگ های برندسازی یک میانبری را مستقیم به قلب مشتریان تان مهیا می نماید.
یکی از مشهور ترین تئوریست های رنگ، FABER BIRREN، در سطح وسیع و گسترده ای در ارتباط با روابط میان رنگ ها و واکنش های احساسی ما در کتاب خود یعنی COLOR PSYCHOLOGY AND COLOR THEORY نوشت. درست مانند کلمه "عشق" و "قفسه دوچرخه" که احساسات متفاوتی را باعث می شوند، رنگ هایی مانند قرمز و آبی هر دو واکنش های انسانی مختلفی را به وجود می آورند. حتی حیرت انگیز تر از این مورد، رنگ های یکسانی تمایل دارند تا واکنش های مشابه ای را در افراد مختلف، برانگیزند. به عبارت دیگر، زرد می تواند احساسات یکسانی را در افرادی در MONTANA تا TIMBUKTU برانگیزد. این امر حتی به سایه های تک تک رنگ ها نیز توسعه می یابد، از این رو آبی خیلی تیره و آبی آسمانی می تواند تاثیرات مختلفی را در بر داشته باشد.

تئوری رنگ ذاتا به تاریخچه بشریت ارتباط دارد، همان طور که می توانید از نسخه خطی که در تصویر بالا از CHARLES HAYTER موجود است، مشاهده کنید.
تئوری رنگ فراتر از این است که "رنگ صورتی یک رنگ زیبا می باشد". روانشناسان این امر را حتی به تکامل انسان ها نیز ارتباط می دهند؛ مفاهیم رنگ های مشخصی می تواند برای سال های بسیار زیاد نمایانگر برخی موضوعات و مواردی باشد. یک رنگ قرمز خونی برای مثال مردم را در حالت هشدار و خطری در کمین قرار می دهد، قهوه ای ها در ارتباط با خاک و غذای پوسیده می باشد که به نظر ناخوشایند است.
این مورد همیشه درست و صحیح نیست- بعد از تمامی این موارد، کشاورزان و حتی طرفداران شکلات ممکن است رنگ قهوه ای را دوست داشته باشند. اما زمانی که میلیون ها سال شرایط بیولوژیک را ملاحظه می کنیم، بسیار ساده است تا دریابیم که چگونه مفاهیم مربوط به رنگ ها فراتر از اولویت ها می رود…. موردی که بشریت برای مدتی کشف کرده است، به همین ترتیب می باشد.
آمریکایی ها روی رنگ سبز پول خود بسیار تاکید دارند، اما آیا اروپایی ها به این منظور روی رنگ آبی خود به این شدت تمرکز دارند؟
و بیایید این را فراموش نکنیم که مفاهیم مختلفی برای رنگ ها در فرهنگ های متفاوت وجود دارد. یک مثال آشکار می تواند روشی باشد که آمریکایی ها رنگ سبز را در ارتباط با پول معنا می کنند، زیرا ارزش و پولی که آن ها هر روز استفاده می کنند به رنگ سبز است. مردم در کشورهای دیگر ضرورتا رنگ سبز را با این مفاهیم برداشت نمی کنند.
حتی سخت ترین و بی احساس ترین تاجران نیز نمی توانند دانش میان تاثیرات روانشناسی از رنگ های برند را نادیده بگیرند. با وجود میلیون ها اسناد و مدارک، سوال موجود این نیست که آیا "رنگ های برند کاربردی است؟" بلکه سوال اصلی به این ترتیب است که "چگونه می توانم رنگ ها برندی را انتخاب کنم که برای من و تجارتم کارساز باشد؟"
کاربرد رنگ های برندسازی.
بر اساس عصب شناسی به نام ANTONIO DAMASIO، اینکه چگونه مشتریان درباره یک برند احساس می کنند، ارزش بیشتری نسبت به این که چه فکری درباره آن برند می نمایند، در بر دارد. با این حقیقت همراه شوید تا بدانید که رنگ های مشخص، نمایانگر احساسات مشخص می باشند: رنگ های برند شما دارای توانایی برای تاثیر گذاری روی میزان فروش و اجرای تجارت تان می باشد و این امر بسیار ارزش بیشتری نسبت به محصولاتی دارد که ارائه می نمایید.
علاوه بر این، تکرار رنگ های مشابه می تواند آگاهی برند را قدرت ببخشد. آخرین باری که یک قوطی زغال سنگ را که به رنگ قرمز نبود را مشاهده کردید چه زمانی بود؟ و یا آخرین باری که پرنده توییتر به رنگ آبی آسمانی بود را به یاد دارید؟ با وجود اسناد و مدارک بسیاری، رنگ ها بخش اعظمی از یک برند می باشند، از این رو شما می توانید این مفاهیم را با استفاده از رنگ های برند به طور متداوم به مخاطبین خود انتقال دهید.
در این جا بخش های بسیار رایجی وجود دارد که شما رنگ های برندسازی خود را در آن ها استفاده خواهید کرد.
- لوگو.
- وب سایت.
- ویترین مغازه.
- طراحی داخل فروشگاه.
- یونیفرم کارکنان.
- تبلیغات.

BEST BUY از یک ترکیب رنگ هوشمندانه از آبی برجسته و زرد غیر منفعل استفاده می کند- یک ترکیب مکمل که در ادامه درباره آن صحبت می کنیم. فرش های و موکت های آبی رنگ، دیوار های آبی، لباس های آبی کارکنان همه باعث می شود تا شما بدانید که در RADIOSHACK نمی باشید.
چیزی که این موضوع حداقل برای برندسازی معنا دارد به این ترتیب می باشد که شما باید رنگ های برند خود را با دقت انتخاب کنید تا تاثیر صحیح و مستقیمی بر هویت برندتان داشته باشد. رنگ صورتی ممکن است رنگ مورد علاقه شخصی تان باشد، اما ممکن است برای اهداف تجاری تان فاجعه عمل نماید. اما قبل از این که حتی با رنگ هایی سرو کار داشته باشید که می خواهید با آن خود و برندتان را نشان دهید، ابتدا باید تصمیم بگیرید که هویت برند ایده آل شما به چه ترتیب است.
چگونه هویت برند خود را مشخص می نمایید.
رنگ قرمز برای TARGET اعجاب انگیز عمل نمود، تجارتی که می خواست تا هویت برند خود را انرژی زا، جوان و برجسته نمایان سازد. اما رنگ قرمز برای یک شرکتی مانند CASPER MATTRESSES کار نمی کند، تجارتی که هویت برند آن ها نمایانگر آرامش و ریلکس بودن است.

انتخاب رنگ های برند شما در صورتی آسان است که شما بدانید که می خواهید چه مواردی را به مخاطبین خود منتقل کنید. یکی از مراحل ساده در ساخت یک برند این می باشد که هویت برند خود را مشخص کنید. ضرورتا، شما می خواهید تا به شرکت خود همانند یک شخص نگاه کنید، چه کسی می باشد؟ چه اهمیت هایی را در بر دارد؟
یک بار که شما اهداف شخصی و خصوصی تان را ساختید، چگونه مشخص می کنید که چه رنگ هایی بهترین کاربرد را دارد؟ این امر در ابتدا با آموزش مفاهیم احساسی هر رنگی آغاز می شود.
مفاهیم احساسی از هر رنگ.
ما به اندازه کافی درباره رنگ های برند صحبت کرده ایم- حالا بیایید به سراغ حقیقت های مهم تری برویم. در این جا نگاه اجمالی و خلاصه ای به معنای رنگ ها می اندازیم:
- قرمز- شوق، اهمیت، توجه.
- نارنجی- سرگرمی، صمیمیت، ضرورت.
- زرد: شادی، خوش بینی، هشدار.
- سبز- طبیعت، پایداری، موفقیت (رشد).
- آبی روشن- اعتماد، آرامش، استقلال.
- آبی تیره- تخصص، امنیت، رسمیت.
- بنفش- خلاقیت، لوکس، اشرافی و سلطنتی.
- صورتی- زنانه، جوانی، بی گناهی.
- قوه های- کره زمین، قدیمی، ناهمواری.
- سفید- سادگی، سلامتی، پاکدامنی.
- خاکستری- خنثی، غم و اندوه، مطیع.
- مشکی- قدرتمند، پیچیده، مدرن.
به یاد داشته باشید که این یک نسخه خلاصه شده از معنای رنگ ها می باشد. ارتباطات ما با رنگ ها فراتر از این ماجرا است- برای مثال، زرد بسیار پررنگ می تواند واقعا اضطراب و تشنج را نشان دهد. اگر شما می خواهید تا درباره پیچیدگی های مفاهیم رنگ ها اطلاعات بیشتری را کسب کنید، "راهنمایی کامل" ما را بخوانید.

زمانی که بحث انتقال پول و سرمایه تان به افرادی می شود، همه چیز اهمیت می یابد. به این دلیل است که وجود رنگ آبی برای وب سایت های بانکی مانند CHASE و دیگر موسسه های اقتصادی، رنگ ارجحی محسوب می شود.
اگر می خواهید یک برند تک رنگ داشته باشید، بخش سخت این است که بدانید دوره این برند های تک رنگ به پایان رسیده است. اکثریت افراد یک ترکیب رنگ را در برندسازی خود خواستار می باشند. از جایی که انتخاب یک رنگ خیلی هم سخت نبوده است، اما حالا شما باید رنگ های متعددی را انتخاب کنید و اطمینان به دست بیاورید که به روشی که می خواهید آن ها را ترکیب می نمایید.
فرمول بندی برای ساخت ترکیبات رنگی یک برند.
آشکار است که هیچ راه صحیحی برای انتخاب ترکیب رنگ برندتان وجود ندارد. زمانی که با مواردی مانند هویت برند رو به رو هستید، بسیار دشوار و غیر هوشمندانه است که قوانین سفت و سختی را به میان بیاوریم. این موارد گفته شد تا به این امر بپردازیم که این پروسه می تواند سردرگم کننده و مشکل ساز باشد، از این رو وجود اندکی راهنمایی می تواند سودمند و نتیجه بخش عمل نماید. در این جا می خواهیم پروسه خود را برای ساخت یک ترکیب رنگی توضیح دهیم که شما می توانید به عنوان الگوی کاری و دستورالعمل های قدم به قدم از آن استفاده کنید.

1.روی انتخاب 3 رنگ برای برند خود برنامه ریزی کنید.
رنگ پایه، هاله رنگ و رنگ خنثی. ترکیب رنگ های برند می تواند بین 1 تا 4 رنگ باشد که به نوع آن بستگی دارد، اما حتی ترکیبات تک رنگ نیاز به تغییراتی در حالت های خود دارند تا اهداف مختلفی را به نمایش بگذارند.
- رنگ پایه خود را بر گزینید.
در میان تمامی ویژگی های برند تان، کدام یک از همه مهم تر می باشد؟ رنگ پایه شما باید انعکاس دهنده مهم ترین ویژگی و برجسته ترین خصوصیت هویت برندتان باشد، اما هم چنین برای مخاطبین مورد نظر این پیام را می رساند که شما سعی دارید تا این ویژگی و خصوصیت را به حقیقت تبدیل کنید. شما رنگ های باقی مانده را بر اساس این که چقدر برند می تواند با آن ها مطابقت یابد، انتخاب خواهید کرد.
- هاله رنگ خود را انتخاب کنید.
هاله رنگ می تواند رنگی باشد که شما بعد از رنگ پایه بیشترین استفاده را از آن می کنید. این مورد نسبت به انتخاب رنگ پایه اندکی سخت تر است، زیرا محدودیت های بسیاری را در بر دارد: جدا از مطابقت دادن خصوصیت هویت برند، هاله رنگ شما باید به صورت بصری با رنگ پایه شما هماهنگی داشته باشید، نه این که تنها برای مخاطبین تان بسیار عالی به نظر برسد.
- رنگ خنثی خود را برگزینید.
رنگ خنثی می تواند بیشتر برای پیش زمینه و یا برای هر بخشی انتخاب شود که سعی دارد تا توجه کاربران به آن قسمت ها کاهش یابد. معمولا این رنگ ها از حالت های رنگ خاکستری، بژ، سفید و یا مواردی از این قبیل می باشند. مشکی نیز یک گزینه روی میز است، اما دقت داشته باشید که این رنگ بر هر ترکیب رنگی دیگری در طراحی غلبه می یابد.

CLASSIC COORS یک نوشیدنی به صرفه است که نظر مشتریان مرد و بزرگسال را به خود جلب نموده است. آن ها از آبی تیره برای نشان دادن بلوغ و رنگ قهوه ای در طلایی که در میان آن دیده می شود به حس مردانه و پایدار بودن ارتباط دارد و رنگ زرد نشان از به صرفه بودن آن است.
در طول پروسه انتخاب رنگ های برند، شما باید هدف نهایی را به یاد داشته باشید: چه نوع از ترکیب رنگی را استفاده می کنید؟ معمولا، برندها از یکی از این ترکیبات رنگی رایج به کار می برند:

زمانی که باید رنگ های برندسازی را انتخاب کنید، "چرخه رنگ" یکی از راهنما و کمک های بزرگ در این زمینه است. مکان رنگ ها در مقابل دیگری در این چرخه بسیار به افراد در انتخاب بهترین ترکیب رنگ کمک می کند.
- تک رنگ: زمانی که شما یک خصوصیت شخصی داشته باشید که می خواهید روی آن تمرکز کنید، یک ترکیب تک رنگ می تواند بسیار کمک کننده و مفید باشد. در حالی که این مورد برای برندهای مینیمالیست عالی می باشد، چالش موجود در این جا متمایز ساختن حالت های رنگی به اندازه کافی است تا چشم های کاربران سردرگم نشود.
- مشابه: رنگ ها در کنار یکدیگر در چرخه رنگ دارای ارتباطات هماهنگ و مشابه ای می باشند، زیرا رنگ های مجاور معمولا دارای ارتباطات احساسی شبیه به هم می باشند. ترکیبات مشابه به اندازه کافی امنیت دارند، اما برای پایدار بودن و یا جلب توجه نمی توانند خیلی عالی به نظر برسند.
- مکمل- رنگ های مکمل و یا مخالف رنگ های می باشند که به طور مستقیم رو به روی یکدیگر در این چرخه رنگ قرار دارند. چون آن ها مخالف یکدیگر می باشند، زمانی که کنار یکدیگر قرار بگیرند، بهترین نتیجه را به وجود می آورند. شما می توانید به طور مثال به رنگ های مکمل در تیم های ورزشی توجه کنید. رنگ های مکمل برای حس پویایی، موارد بصری انگیزه بخش و جذاب عالی می باشند، تنها مراقب باشید که از برندهای دیگری چه سهوا چه عمدا کپی نکنید، زیرا این ترکیبات رنگی بسیار محبوب می باشند.
- سه گانه- یکی از ترکیب رنگی برندسازی پایدار، رنگ های سه گانه می باشند که توجه بیشتر روی سه بخش از این چرخه رنگ می باشد. ترکیبات سه گانه مانند تم های مشابه، پایدار می باشند اما یک تنوع انگیزه بخشی را مانند ترکیبات مکمل ارائه می کنند. سخت ترین بخش این است که این سه رنگ را به صورت همراه با هم با هویت برند خود مطابقت دهید.
چگونه رنگ های برندسازی شما از جهاتی مختلفی با تجارت شما مطابقت می یابد. ترکیب رنگ برندتان مواردی از قبیل نمای وب سایت، لوگو، طراحی فروشگاه، تبلیغات و غیره شما را مشخص می کند و حتی به موارد ظاهری کوچکی مانند اکانت های رسانه اجتماعی شما نیز ارتباط می یابد. از این رو همه آن ها را با دقت انتخاب کنید.

توسط BATHI
بدانید که چه زمانی باید خارج از قوانین این تئوری رنگ های برندسازی عمل کنید.
همان طور که در بالا بیان نمودیم، قوانین پایدار و منسجمی برای انتخاب رنگ برند سازی شما وجود ندارد. این مقاله را بیشتر به عنوان دستورالعمل ها نگاه کنید- یک منبع آموزشی که به شما کمک می کند تا تصمیمات آگاهانه ای را بگیرید. ملاحظه اصلی درباره رنگ ها به ارتباطات احساسی آن ها ارتباط می یابد، از این رو زمانی که می خواهید درباره رنگ برندهای خود تصمیم گیری کنید، از احساسات خود غافل نشوید.
در انتها، لازم است بار دیگر تاکید کنیم که رنگ های به کار رفته در طراحی ها و برند ها می تواند تاثیر بسیار بالایی بر میزان مخاطبین و مشتریان خود داشته باشد. اما توجه کنید که در ابتدا باید مخاطبین سایت و یا برند خود را از نظر سطح تحصیلات، جنسیت و سن و سال شناخته و درک کنید و سپس متناسب با شرایط آن ها به انتخاب رنگ هایی بپردازید که بیشترین تاثیر را روی آن ها می گذارد و باعث می شود تا اشتیاق به خرید بیشتری داشته باشند. از این رو انتخاب رنگ به روش هوشمندانه و خلاقانه در طراحی سایت و یا برند، مهم ترین عاملی است که باید مد نظرتان باشد.