اگر در نظر دارید تا مواردی را به صورت آنلاین به فروش برسانید، برنامه ریزی روی داشتن تجارت الکترونیک به اندازه باقی برنامه های تجاری تان اهمیت دارد.
اولین قدم در طراحی سایت فروشگاهی این است که تصمیم بگیرید که می خواهید چه تجربه آنلاینی را مشتریان وب سایت تان کسب کنند. نه تنها باید برای امروزتان برنامه ریزی کنید، بلکه باید برای دو یا حتی پنج سال آینده نیز نقشه بریزید.
برنامه های تجارت الکترونیک تان، با مشخص کردن اهداف طراحی سایت آغاز می شود. مشتریان وب سایت مورد نظرتان چه کسانی هستند؟ نیازهای آن ها چیست؟ آیا مردم در وب سایت شما قرار است تا اطلاعاتی را به دست بیاورند و یا اینکه محصولات و سرویس هایی را می توانند خریداری کنند؟ این سوالات کلیدی مشخص می سازد که چه مدت زمان و یا چه مقدار سرمایه ای برای ارتقای تجارت الکترونیک تان نیاز است به کار ببرید و به این طریق، حضور آنلاین خود و تجارت تان را با طراحی سایت مراکز تجاری خوب بسط و گسترش دهید.
دوم، تصمیم بگیرید می خواهید چه محصولات و سرویس هایی را در وب سایت خود ارائه دهید و چگونه می خواهید آن ها در معرض نمایش بگذارید. آیا می خواهید در وب سایت تجارت الکترونیک تان، خرید را به صورت آفلاین و آنلاین فراهم کنید؟ چگونه ارسال بار و یا بازگشت محصول را مدیریت می کنید؟
به علاوه، نباید نیازهای مشتریان وب سایت خود را برای رسیدن به اشخاص واقعی فراموش کنید. قرار دادن یک شماره تلفن در صفحه اصلی وب سایت تان می تواند نشانگر این باشد که مشتریان وب سایت می توانند با شما تماس بگیرند تا سوالات شان توسط شخص واقعی پاسخ داده شود.
اگر تصمیم گرفتید تا فروش آنلاین داشته باشید، باید به داشتن سبد خرید در وب سایت خود فکر کنید که وسیله ای است که می تواند پروسه پرداخت را مدیریت کند و سفارش را ترتیب داده و به انجام برساند.
در نهایت، حتی اگر شما یک طراحی سایت شگفت انگیزی را خلق کردید، نباید فکر کنید که مردم به تنهایی شما را پیدا خواهند کرد. اگر می خواهید تا حضور آنلاین برند و وب سایت تجارت الکترونیک تان را میان مخاطبین و کاربران سایت بسط دهید، ضروری است که استراتژی تبلیغاتی چند وجهی را برنامه ریزی کرده و حفظ نمایید که مختص مخاطبان مورد نظر وب سایت تان می باشد. حتی می توانید برای این کار طراحی سایت نیازمندی را هم آغاز نمایید.
زمانی که تصمیم به طراحی وب سایت گرفتید، یکی از اولین کارهایی که باید انجام دهید این است که لیستی از نام ها و URL هااحتمالی وب سایت خود را تهیه کنید.
سپس پیش روید و به کامپیوتری دسترسی پیدا کنید و وارد اینترنت شوید و مرورگر مورد نظر خود را انتخاب کنید و "ثبت دامنه" را تایپ کنید. شما لیستی از شرکت هایی را می یابید، مانند NETWORKSOLUTION.COM، GODADY.COM و REGISTER.COM که شما را به پروسه ثبت دامنه ساده ای هدایت می کنند.
با حداقل ترین قیمت (8 دلار تا 75 دلار) می توانید دامنه خود را برای یک یا دو سال ثبت کنید.
از میان نام هایی که می خواهید برای وب سایت خود انتخاب کنید، موردی را برگزینید که برای تلفظ کردن و به یاد ماندن ساده باشد و توضیح دهد که شما در شرکت خود چه مواردی را انجام می دهید. در هر صورت اطمینان حاصل کنید که نام تجاری شخص دیگری را که دارای حق کپی رایت است را برای برند و طراحی سایت شرکتی خود انتخاب نمی کنید. در بیشتر شرایط، نام شرکت شما به علاوه دات کام، می تواند نام دامنه مناسبی باشد که باید قطعا ثبت کنید.
زمانی که نام دامنه خود را ثبت کنید و برنامه ریزی کنید که چه مواردی را در وب سایت خود می خواهید به مخاطبین سایت و مشتریان آنلاین تان ارائه دهید، چالش بعدی این است که وب سایت اصلی خود را طراحی کرده و بسازید و حضور آنلاین خود را گسترش دهید.
چه چیزی یک طراحی سایت خوب را می سازد؟ قبل از این که مواردی را در وب سایت خود قرار دهید، تصویری از طرح کلی سایت را در ذهن خود بسازید. محتواهایی که می خواهید در وب سایت قرار دهید و یا منتشر کنید، باید به طور مستقیم برای رسیدن به اهدافی که برای وب سایت خود در نظر گرفته بودید، شما را یاری کنند.
یک طراحی سایت عالی می تواند به این ترتیب باشد:
محتوا: کلید اصلی موفقیت هر طراحی سایتی، محتوای آن است. به بازدیدکنندگان اطلاعات شگفت انگیز، انگیزه بازدید و خرید از وب سایت و راه هایی برای تماس با شما ارائه دهید. زمانی که یک بار وب سایت تان ساخته و راه اندازی شد، به طور مداوم آن محتواها را بروزرسانی کنید و محتواهای جدیدی را برای انگیزه دادن به مردم برای بازگشت دوباره به سایت تان، بی افزایید.
ساختار: تصمیم بگیرید که چه تعداد صفحاتی را می خواهید داشته باشید و این صفحات چگونه با یکدیگر ارتباط می یابند. گرافیک ها و آیکون هایی را انتخاب کنید که محتوای سایت را ارتقاء و بهبود می دهند.
طراحی: زمانی که محتوا و ساختار را برای وب سایت خود برنامه ریزی و مهیا کردید، طراحی وبسایت مرحله بعد می باشد. چه از یک طراح وب سایت دیگری استفاده کنید و یا خود به طراحی سایت مشغول شوید، فرقی ندارد، روی سادگی، خوانایی و پایداری طراحی سایت تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که روی مواردی تمرکز خود را معطوف کنید که می خواهید توسط آن ها به اهداف تجارت خود دسترسی پیدا کنید.
جستجویابی: برای بازدیدکنندگان سایت خود، جستجو در وب سایت را ساده و لذت بخش بسازید. برای مثال، بیشتر از دو یا سه لینک در بخش های ویژه وب سایت تان استفاده نکنید و هرگز باعث خروج مشتریان و مخاطبین از وب سایت خود نشوید.
اعتبار. مسئله ای است که نباید در میان این همه شلوغی در طراحی سایت از یاد ببرید. وب سایت شما باید برای هر بازدید کننده سایتی قابل دسترس باشد و به آن ها بگوید که چرا باید از سایت شما محصول و یا سرویسی را خریداری کنند. طراحی سایت شما باید به نظر حرفه ای و تخصصی بیاید و به مشتریان وب سایت تان حس اعتماد ببخشد و آن ها را ترغیب به تماس با شما و یا تعیین ملاقات حضوری کند. به بازدیدکنندگان وب سایت یادآوری کنید که شما تنها در محیط سایبری و مجازی قرار ندارید و آن ها می توانند با اطلاعات کامل تماس و یا آدرس شرکت تان، با شما در ارتباط و تعامل باشند. نام شرکت، آدرس کامل، تلفن، فکس و آدرس ایمیل، تمامی این موارد باید در تمام صفحات وب سایت تان نمایان شوند و باید به طور دایمی در صفحه اول وب سایت تان قرار گرفته باشند.
داشتن یک طرح کلی از تجارت الکترونیک تان می تواند به شما کمک کند تا بتوانید درآمد خوبی را از طراحی وب خود کسب کنید. این مورد هم چنین کمک خواهد کرد تا مشخص کنید که کدام بخش را شما می توانید در طراحی وب سایت خود اعمال کنید و کدام بخش ها را باید افراد دیگری انجام دهند. از این رو، زمانی که افرادی را استخدام کردید، آن ها تنها در بخش هایی فعالیت می کنند که نیاز به منابع برون سپاری دارد و خارج از مهارت و استعداد های شما می باشد.